Український турбізнес заявив про себе у БерлініНе дивлячись на всі буремні події, котрі нині переживає Україна, добре, що окремі держструктури наразі не знаходяться в управлінському колапсі, а продовжують планомірно виконувати властиві їм функції.

Відтак, за ініціативи Державного агентства України з туризму та курортів та за підтримки Українського національного комітету Міжнародної торгової палати (ICC Ukraine) та Німецького товариства міжнародного співробітництва (GIZ), Україна взяла участь, і що дуже важливо, єдиною національною експозицією у найбільшої в світі міжнародній туристичній виставці ITB у Берліні.

Дизайн експозиції України розробили в єдиному стилі у відповідності з новим туристичним брендом, розробкою якого займалось Державне агентство з туризму та курортів протягом 2013 року на кошти гранту, наданого Німецьким товариством міжнародного співробітництва (GIZ) в Україні. В оформленні української експозиції, приміром, широко використані візерунки Петриківського розпису, яку в 2013 році було включено до списку нематеріальної культурної спадщини людства ЮНЕСКО. Нагадаємо, що Міжнародна туристична виставка ITB Berlin є найбільшим міжнародним заходом у сфері туризму, на якій презентують новітні тенденції та актуальні можливості туристичної індустрії. Цього року, за даними організаторів виставки, до неї долучилися більше 10 тисяч учасників з 188 країн світу. Отож, ITB Berlin є у світовому туристичному бізнес-середовищі унікальною комунікаційною платформою, на якій обговорюються найважливіші проблеми туристичної галузі та пропонуються їх конкретні рішення, демонструються кращі приклади з практики, здатні оптимальним чином впливати на ситуацію в майбутньому.

На стенді України були представлені, як захід, так і схід країни, зокрема, Одеський регіон, Донецьк, Харків, Львів, Дніпропетровськ, Тернопільська та Черкаська області, Крим, а також місто Київ. На стенді загальною площею 412 кв. м демонстрували свої можливості національні туроператори, туристичні агенції, готелі та інші суб’єкти туристичного бізнесу, а також асоціації та інші неприбуткові організації сфери туризму.

За оцінками Всесвітньої туристичної організації, Україна за кількістю туристичних відвідувань у 2011-2012 роках займала 9-е місце в рейтингу країн Європи. Тільки за минулий рік Україну відвідало майже 25 мільйонів осіб. Водночас відповідно до Концепції державної цільової програми розвитку туризму та курортів до 2022 року, затвердженої розпорядженням Кабінету Міністрів України від 01.08.2013 № 638, Україна планує вдвічі збільшити кількість іноземних туристів – до 50 мільйонів на рік. Але для цього необхідно забезпечити системне поширення інформації про туристичні можливості України, як країни, що має багаті рекреаційні ресурси, значну кількість пам’яток історії та культури, в т.ч. включені до Списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО та давні традиції гостинності.

Результатом участі України в ITB Berlin 2014 та широкого представлення на єдиному національному стенді інформації про туристичні можливості країни, має стати збільшення відвідування іноземними туристами України, як в середньостроковій, так і в довгостроковій перспективі. Участь у найбільшому туристичному форумі світу надала також можливість не тільки проінформувати суспільство про досягнення сфери туризму в Україні, а й зустрітися з потенційними інвесторами, залучити до українських оздоровниць іноземних туристів, що сприятиме просуванню туристичних та курортних закладів України на світовому ринку.

Зазначимо, що стенд України відвідали депутати німецького парламенту Карл-Георг Велльман та Юрген Клімке. Депутати висловили підтримку українському народу та залишили свої побажання у спеціальній Книзі. Юрген Клімке, член парламентського комітету з питань туризму та комітету з питань співробітництва заради розвитку, висловив підтримку усьому українському народу від імені Бундестагу та, відповідно, всього німецького народу. А Карл-Георг Велльман, заступник голови парламентського комітету з питань зовнішніх відносин, побажав Україні «величного майбутнього». Загалом, і багато простих громадян зі всього світу залишили на вітчизняному стендові свої щирі слова підтримки українському народу.

Ігор Галущак
Фото прес-служби ЛМР






Друкувати
Найбільш популярні матеріали