Як обрати термін депозиту і чи безпечно класти гроші в банк надовгоНайбільш популярними в українців сьогодні є короткострокові депозити терміном до трьох місяців, однак робити вклад краще на більш тривалий термін, вважає фінансовий аналітик Микита Нетребко.

Про це він сказав в ефірі телеканалу БТБ.

«Зараз реально покласти гроші під 25% у гривні. Однак краще вибрати депозит з пільговим погашенням, але на більш тривалий термін. Можна також вибирати невеликі терміни (депозитів), але з автоматичною пролонгацією. Крім того що це дасть високий відсоток, банки ще й підвищать його при наступній пролонгації. Навіть для депозитів до запитання процентні ставки знаходяться десь на тому ж рівні, що і валютний депозит. При цьому ви завжди можете звернутися в банк і повернути свої кошти », – пояснив експерт.

Нетребко зазначив, що у разі наявності вільних грошей їх можна покласти на депозит і на довший термін. Причин для хвилювання за долю заощаджень і самих банків – немає, переконаний аналітик.

«Усі банки, які мали якісь проблеми, – ці проблеми вже проявилися, тобто більше не намічається ніяких проблем у банківському секторі – того характеру, що вже були. Тому якщо у людини немає потреби в цих коштах в найближчі рік-півтора, то можна робити внесок на цей термін», – сказав Микита Нетребко.

Він додав, що, залежно від умов депозитного договору, банк може запропонувати клієнту додаткові привілеї, наприклад, платіжну карту преміум-класу або додаткову відсоткову ставку.

«Якщо людина має мету і відкладає, скажімо, на покупку авто, то мені здається, що набагато вигідніше вибрати саме довгостроковий депозит. Хоча короткострокові депозити зараз найбільш затребувані», – підсумував експерт.

За матеріалами: Минфин






Друкувати
Найбільш популярні матеріали