Яку українську продукцію ЄС імпортує без обмежень, а на яку введено квотиСкасувавши в односторонньому порядку мита на імпорт товарів з України, ЄС встановив квоти на ввезення деяких товарів. Тому українські експортери навіть після відкриття європейського ринку мають пам’ятати про наявність низки обмежень.

Якщо проаналізувати вивозиться продукцію в Європу в минулі роки, ми побачимо, що наші поставки в більшості своїй сировині, а не продукція. До цих пір більше половини продуктів харчування експортувалися до Євросоюзу зерновими, з посиланням на finance.lg.ua пише UBR.

Якщо подивитися на можливості ввезення сільськогосподарської продукції до ЄС, що з’явилися сьогодні, ми побачимо, що високу квоту як і раніше встановлено на ввезення пшениці (950 тисяч тонн), кукурудзи (400 тис.т) та інших зернових. Ввезення вершкового масла без мита можливе тільки в обсязі 1,5 тис.т. Консервовані овочі – наприклад, оброблені помідори – без оплати мита можна доставляти до Європи в обсязі 10 тис.т.

І все ж наші підприємці зможуть продати свою продукцію за межами України дуже вигідно, що дозволить у складний для країни час подолати економічні труднощі. Тваринники можуть реалізувати в країнах Європи баранину і яловичину. А свинину можна буде продати до 40 тис.т НЕ оплачуючи мито на ввезення.

Незважаючи на обмеження, є відмінна можливість продати європейцям яйця, мед, спиртні напої, спеції та прянощі, а також наші чудові соки.

До листопада нинішнього року 98 відсотків товарів отримали пільги для ввезення в ЄС з нашої країни. Зрозуміло, що найбільш конкурентоспроможна продукція має обмеження при ввезенні до європейських країн. Але ж ми отримуємо одностороннє зменшення і скасування митних зборів. Безмитний перевіз продукції дає можливість українським виробникам заощадити 500 мільйонів євро. Це немаленька сума для українців, яку можна вкласти в подальше виробництво.






Друкувати
Найбільш популярні матеріали