Українська промисловість фіксує рекордні збиткиОдне з найбільших підприємств українського автопрому «Богдан Моторс» збільшило чистий збиток більш як у шість разів до понад 800 мільйонів гривень, а група компаній «Метінвест» значно зменшила виробництво сталі, чавуну та коксу.

Як передає УНІАН, українська автомобільна компанія «Богдан Моторс», що входить до корпорації «Богдан», у січні-вересні 2014 порівняно з аналогічним періодом 2013 року за міжнародними стандартами фінансової звітності (МСФЗ) збільшила чистий збиток в 6,4 разу – до 834,27 млн грн зі 130,12 млн грн. Про це сказано у звіті підприємства в системі розкриття інформації Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку.

Згідно з повідомленням, чистий дохід автомобільної компанії за вказаний період становив 373,43 млрд грн, що на 57,1% менше показника за аналогічний період минулого року.

Валовий прибуток підприємства в січні-вересні поточного року збільшився порівняно з аналогічним періодом 2013 року на 23,8% – до 52,36 млн грн.

Також за звітний період компанія отримала 611,8 млн грн операційного збитку, що в 6,6 разу перевищує показник за 9 місяців минулого року.

Водночас «Метінвест» Ріната Ахметова скоротив випуск сталі за дев’ять місяців нинішнього року на 21% порівняно з аналогічним періодом 2013 року, до 7,46 млн тонн. Про це з посиланням на повідомлення компанії інформує ТАСС.

Виробництво чавуну знизилося на 14%, склавши 7,41 млн тонн. Таке значне падіння показників відбулося через зниження виробництва чавуну і сталі в третьому кварталі відносно другого кварталу на 44 і 42% відповідно.

Падіння виробництва в третьому кварталі, починаючи з третьої декади липня, пов’язане з обмеженням у забезпеченні сировиною «Азовсталі» і ММКІ ім. Ілліча через пошкодження залізничних станцій унаслідок конфлікту на сході України і зупинки виробництва на Єнакіївському метзаводі (ЄМЗ) з 13 серпня 2014 року, пояснили в компанії.

Виробництво коксу в січні – вересні 2014 зменшилося на 16%, до 3,89 млн тонн, через обмеження в забезпеченні сировиною Авдіївського коксохімічного заводу, «Азовсталі» та Донецького КХЗ з подальшою повною зупинкою виробництва і переходом на гарячу консервацію на АКХЗ і ДКХЗ в серпні у зв’язку з конфліктом у регіоні.






Друкувати
Николай Федоров
Група: Гості 1 ноября 2014 16:01
1


Рассчитывать в текущее время на одну только зарплату, пенсию - крайне неосмотрительно. Каждая семья должна позаботиться о дополнительном источнике доходов. Партнерский, простой, законный, доходный бизнес. Возможность наработать дополнительную пенсию от Компании. Свободный времени, места, форм работы /онлайн - оффлайн/. Имеем большой стаж и опыт, научим, всесторонне поддержим. Место жительства, возраст, образование роли не играют. Исходная информация - http://houmbusiness.blogspot.com/
Найбільш популярні матеріали