• 0
Третья жизнь денег
За последние десятилетия в сознание наших сограждан прочно вошли понятия процента, прибыли, налогов, курса и всего прочего, что связано с деньгами. Нашу жизнь стало невозможно себе представить без постоянной связи с банками. Стало очевидным, что с помощью таких атрибутов денежного обращения как процент и налоги можно управлять экономикой. И во всей этой ситуации можно обнаружить, что сущность категории денег нами осознана не до конца. Она настолько неуловима, что многие экономисты не рискуют дать ей однозначное определение. Между тем, всё чаще встречаются публикации, посвящённые проблеме внешнего управления Украиной, инструментом осуществления которого является отечественная денежная система. Эта статья является очередной попыткой обретения ясности в этом вопросе.
Детальніше
  • 0
Держводагентство запрошує ЕСКО-інвесторів модернізувати ще 32 об’єкти
Держводагентство, яке першим із центральних органів влади розпочало енергосервіс на 4-х насосних станціях, посилює роботу у цій сфері та продовжує працювати з ЕСКО-інвесторами.

Детальніше
  • 0
Держенергоефективності та понад 30 ОТГ започаткували співпрацю для запровадження програм співфінансування «теплих кредитів», енергосервісу та енергоменедежменту на місцях
На V Форумі енергоефективного партнерства Голова Держенергоефективності Сергій Савчук підписав Меморандуми про співпрацю із понад 30 ОТГ для спільного впровадження:
Детальніше
  • 0
Підвищення енергоефективності і надалі буде пріоритетом на шляху формування європейської енергонезалежної України
Прогресивні європейські механізми для розвитку енергоефективної України та оптимізації енерговитрат громад – ключова тема, яка об’єднала понад 600 представників Уряду, Парламенту, ЄС, міжнародних організацій, бізнесу, місцевої влади, ОТГ та громадськості на V Форумі енергоефективного партнерства, організованому Держенергоефективності з партнерами у КВЦ «Парковий» у Києві.
Детальніше
  • 0
Українська економіка тримається завдяки заробітчанам
Вже неодноразово наголошувалося, що українські гастарбайтери виступають одними з основних інвесторів національної економіки. Значні суми валюти, які завозяться заробітчанами, дають можливість зміцнювати курс національної валюти та упереджувати надмірне розкручування інфляційно-девальваційної спіралі.
Детальніше
  • 0
На кого ставить Ляшко у другому турі президентських виборів
З наближенням другого туру виборів президента України окремі учасники першого туру висловлюють свою прихильність одному з двох претендентів на президентську булаву. Лідер українських радикалів Олег Ляшко з трибуни Верховної Ради України заявив, що не підтримуватиме жодного з кандидатів у другому турі президентських перегонів.
Детальніше
  • 0
Одна з фракцій у Верховній Раді України може припинити існування
Президентські вибори 2019 року започаткували новий політичний цикл, що однозначно призведе до переформатування існуючого політичного ландшафту, в тому числі і до переходів народних депутатів України з фракції у фракцію. Наближення чергових парламентських виборів змушуватиме народних обранців переходити у фракції, які відкривають перспективу бути обраними у вищий законодавчий орган нового скликання.
Детальніше
  • 51
Конференція Римського клубу в Unit.City: що радить Україні глобальна еліта
Українська асоціація Римського клубу (УАРК) спільно з Київським Міжнародним Економічним Форумом (КМЕФ) 5 квітня провела конференцію наукової молоді #YSC 2.0 «Економічне майбутнє України». Захід зібрав в інноваційному парку UNIT.City понад півтисячі талановитих студентів і викладачів з усієї України, а також більше десяти спікерів з різних країн і континентів.
Детальніше
  • 0
За I квартал ц.р. встановлено понад 860 МВт нових потужностей відновлюваної електроенергетики, що більше, ніж за весь 2023 рік!
Лише за 3 місяці ц. р. введено 862 МВт нових потужностей, що генерують електроенергію з відновлюваних джерел. Це більше, ніж за весь 2023 рік (848 МВт).
Детальніше
  • 68
5-ий Форум енергоефективного партнерства "Територіальні громади, держава, бізнес: Прозорі інвестиційні моделі"
12 квітня 2019 р. у Києві у КВЦ "Парковий" Держенергоефективності організовує головну подію року у сфері енергоефективності - 5-ий Форум енергоефективного партнерства "Територіальні громади, держава, бізнес: Прозорі інвестиційні моделі".
Детальніше