МВФ дасть Україні кредит, незважаючи на протидію Росії – експерт
Росія постарається створити перепони для того, щоб Україна не отримала черговий транш МВФ. Рішення про виділення коштів розглядатимуть сьогодні і воно буде позитивним, незважаючи на російську протидію. Про це пише директор економічних програм Центру Разумкова Василь Юрчишин.

"Міністр фінансів РФ вже заявив, що Росія буде голосувати проти. Хоча думка Росії в цьому випадку мало що значить. Голосує Рада директорів, до якої входять представники найбільших країн, і РФ займає в цьому списку далеко не перше місце. Її голос матиме мінімальне значення, і на заяви з боку РФ можна не звертати уваги: це не більше, ніж бравада", - пише експерт у своєму блозі.

Експерт відзначає, що цей транш не вирішить всі проблеми України, але допоможе створити приємний інвестиційний клімат для міжнародних інвесторів, що залучить додаткові кошти в економіку. Другий позитивний момент полягає в тому, що черговий транш МВФ буде означати підтримку з боку ЄС, США, Канади та Англії, незважаючи на те, що багато політиків не бачать результатів реформ, але поважають зусилля по їх реалізації.






Друкувати