Конгрес США готує закон під військову допомогу Україні
У Палаті представників США (нижня палата Конгресу) мають намір виділити військову допомогу Україні.


Як повідомляє видання The Hill, Комітет з питань збройних сил Палати представників пропонує внести кілька змін в закон про виділення асигнувань в області оборони з метою протистояння загрозам з боку РФ і Північної Кореї.

Голова комітету з питань збройних сил Палати представників Мак Торнберрі сказав, що конгресмени в законі про повноваження в галузі національної оборони пропонують збільшити фінансування ініціативи європейської політики стримування і зменшити виділення коштів на підтримку проведення зарубіжних надзвичайних операцій.

Ініціатива європейської політики стримування створена з метою забезпечення допомогою Збройних сил європейських союзників, які стурбовані російською агресією.

Цей закон дозволить також виділити мільйони доларів Україні на ініціативу з надання допомоги в галузі безпеки, яка покликана допомогти проведенню навчань та поставки спорядження українським військовим.

«Закон, як і раніше буде включати військову допомогу для України, а також заохочувати адміністрацію (Дональда Трампа) забезпечити летальною допомогою з тією метою, щоб українці могли краще захищати себе проти агресії, що надходить зі сходу», - підкреслив Торнберри.

за матеріалами: ubr






Друкувати
Найбільш популярні матеріали