ІТ-сектор став найбільшим платником податків в Україні
Згідно до Зведеного бюджету України податкові платежі від надання комп'ютерних та інформаційних послуг за 10 місяців 2017 року склали 6,5 млрд грн, що майже на 3 млн грн більше, ніж у першому півріччі 2017 року.


Про це повідомляє прес-служба IТ-Комітету ЕВА, пише UBR.

У той же час у порівнянні з 10 місяцями 2016 року, податкові надходження зросли на 37,4% протягом січня-жовтня 2017 року.

Як зазначається, галузь інформаційних технологій України продовжує впевнено нарощувати показники ефективності, демонструючи повернення обсягів діяльності за часів докризового періоду.

Таким чином, IТ-індустрія заплатила до державного бюджету майже на 40% більше стягнень, ніж за 10 місяців 2016 року.

У регіональному розрізі левова частка податків від галузі високих технологій надійшла до бюджетів Києва і Київської області і склала 51%, при цьому близько 15% цього обсягу - платежі від центральних офісів ІТ-компаній.

Традиційно великими платниками податків є ІТ-хаби, які об'єднують представників галузі на території Харківської - 11% від усіх податкових платежів індустрії інформаційних технологій, Львівської - 8% податкових стягнень, Одеської та Дніпропетровської - по 4,4%, Запорізької та Вінницької областей - по 2% відповідно.






Друкувати
Найбільш популярні матеріали