Збереження мораторію на експорт лісу-кругляку: скільки коштує українська екологія та промисловість?
Нещодавня заява президента Єврокомісії Жана-Клода Юнкера щодо наміру українського Президента у найближчі тижні скасувати 10-річну заборону на експорт необробленої деревини викликала справжній резонанс – Україна ризикує принести у жертву пожвавлене економічне зростання та екологічне благополуччя нації, аби здобути черговий транш іноземного кредиту.


Чи є на такий крок воля народу України і що робитимуть народні обранці в парламенті?

Яким є економічний ефект дії мораторію за 9 місяців 2016р.?

Якими можуть бути екологічні наслідки відміни мораторію?

Чи відповідає тимчасова заборона експорту лісу положенням угоди з СОТ?

Чиї інтереси представляють прихильники та противники мораторію?

Які перспективи розвитку подій?

Ці та інші питання у колі парламентарів, урядовців, виробників, експертів, громадських діячів та представників бізнес-асоціацій обговорять на парламентському круглому столі «Мораторій на експорт лісу: результати та перспектива», що відбудеться 30-го листопада 2016 р. об 11:00 під егідою Комітету Верховної Ради з питань промислової політики та підприємництва.

Як відомо, за даними Державної фіскальної служби, за 9 місяців 2016 року, у порівнянні з аналогічним періодом попереднього року, у доларах США, завдяки дії тимчасової заборони, деревообробна промисловість продемонструвала приріст +16%, меблева +15%, паперова +5%, в той час як обсяг реалізації промислової продукції скоротився на -4%. Експорт же оброблених лісоматеріалів виріс на +11%, що поповнило торговельний баланс країни на $30 млн, на фоні скорочення загального товарного експорту на -9%. Податкові надходження до бюджету від підприємств деревообробної, паперової та меблевої галузей зросли на +17%. Збільшення ж у 3 рази обсягів імпорту верстатів для обробки дерева свідчить про довіру інвесторів та є наочним випереджаючим індикатором майбутнього зростання обсягів виробництва та експорту галузі, створення нових робочих місць, додаткових надходжень до бюджетів всіх рівнів.

Локація: вул. Грушевського, 5, конференц-зала (вхід через 9 під'їзд)
Акредитація за тел.: 067 748 08 19






Друкувати