Мікрокредити Світового Банку: наголос на агросектор
Львівщина стане однією з пілотних областей, де розпочинається реалізація проекту Світового Банку із кредитування мікробізнесу. Про це йшла мова на зустрічі голови Львівської ОДА Олега Синютки із координатором проекту директором Інституту демографії та соціальних досліджень імені Михайла Птухи НАН України Еллою Лібановою.


Йдеться про надання безвідсоткових кредитів на започаткування власної справи для малозабезпечених громадян, безробітних, а також внутрішньо переміщених осіб. Максимальна сума такого кредиту становитиме 60 тисяч гривень. Означений проект також заплановано втілювати на території Харківської та Полтавської областей. Діятиме він до 2023 року, для чого передбачено близько 20 мільйонів гривень. Кошти надає Світовий Банк.

Під час розмови сторони підтвердили бажання якнайшвидше розпочати роботу над реалізацією цього проекту. Львівщина запропонувала розглянути для кредитування мікробізнесу, насамперед, агропромисловий сектор. Адже саме ця галузь є чи не найперспективнішою в регіоні, особливо в розрізі розвитку невеличких господарств та сімейних ферм.

За словами ж, Елли Лібанової, вже невдовзі у Львові буде відкрите представництво проекту, яке координуватиме діяльність із мікрокредитування. Вона також додала, що на разі тривають підготовчі роботи, після завершення яких вже можна буде говорити про офіційний старт.

Ігор Галущак
Львів






Друкувати
Найбільш популярні матеріали