Завдяки НУФ малий бізнес в Україні матиме не здирницьке кредитування
«Кредобанк» розпочинає співпрацю з Німецько-Українським фондом у впровадженні програм підтримки та розвитку мікробізнесу, малого та середнього бізнесу України. А відповідний меморандум між банком та фондом було підписано у Києві під час Фінансового ярмарку для малого та середнього бізнесу.


Відтак в межах нової програми Німецько-Українського фонду (НУФ) фінансова підтримка малим і середнім підприємствам надаватиметься через банки-партнери НУФ у національній валюті під процентну ставку, нижчу від середньо ринкового рівня. Саме ж фінансування невеликих підприємців в гривні стало можливим завдяки Угоді про відшкодування валютних збитків, підписаної між Європейською Комісією, Німецьким банком розвитку KfW та Німецько-Українським фондом на суму 5 млн. євро.

Як зазначає виконавчий директор НУФ Олег Стринжа: «Німецько-Український фонд радий бачити Кредобанк в колі банків-партнерів НУФ, оскільки він має чітку орієнтацію на роботу з малими та середніми підприємствами, а також стабільний фінансовий стан. Тут налагоджені ефективні процедури та технології кредитування клієнтів МСБ, що забезпечить ефективне та цільове використання коштів програм НУФ на потреби фінансування малого бізнесу. Крім цього, за допомогою Кредобанку НУФ зможе розширити географію впровадження своїх програм у західних регіонах України».

Відтепер на виконання меморандуму банк та фонд вже найближчим часом запропонують малим та середнім підприємствам України програму з підтримки інвестиційних проектів малих та середніх підприємств України, які виробляють імпортозаміщувальну продукцію. Таким чином підприємства зможуть отримати кредити на поповнення обігових коштів або ж придбання чи модернізацію виробничого обладнання та приміщень, а також на фінансування заходів з просування власної продукції на національному та світовому ринках у національній валюті.

Скористатися ж кредитом за програмою зможуть фізичні особи-підприємці або підприємства з кількістю працівників не більше 250 осіб та річним доходом не більш як 10 мільйонів євро в еквіваленті, які ведуть діяльність не менш як 3 роки, мають прибуток за останні 4 квартали поспіль і позитивну кредитну історію в банку не менш як 12 місяців та не належать великим компаніям. Максимальний термін інвестиційного кредиту – 6 років, а кредиту на поповнення обігових коштів – 2 роки. Пріоритетними галузями для інвестиційних кредитів за програмою є сільське господарство, переробна промисловість та тимчасове розміщення продуктів харчування.

Ігор Галущак
Львів






Друкувати
Найбільш популярні матеріали