У Великобританії можуть ввести "податок Робін Гуда"
Опозиційна у Великобританії Лейбористська партія в разі перемоги на загальних парламентських виборах введе так званий "податок Робін Гуда", який буде поширюватися на міжбанківські трансакції.


Про це заявив "тіньовий" міністр економіки Джон Макдонелл, повідомляє bin.ua.

За його словами, подібний збір протягом найближчих п'яти років принесе скарбниці до £ 26 млрд ($ 33,5 млрд), усунувши при цьому найбільш дестабілізуючу форму спекуляції на фінансових ринках. "Наступний уряд лейбористів введе" податок Робін Гуда", щоб зобов'язати фінансовий сектор заплатити свою справедливу частку. Торі як і раніше змушують платити звичайних людей за (фінансову) кризу, до виникнення якої вони не причетні. Все, що ми вимагаємо, - це зробити нашу податкову систему справедливою", - сказав Макдонелл.

Британські депутати в квітні підтримали пропозицію прем'єр-міністра Великобританії Терези Мей провести дострокові загальні парламентські вибори 8 червня. За задумом глави британського уряду, вони повинні завершитися переконливою перемогою консерваторів і суттєво зміцнити їхні позиції в парламенті напередодні активної стадії процесу виходу Великобританії з ЄС.






Друкувати
Найбільш популярні матеріали