Чому «грошові мішки» очолять виборчі списки
Посилення впливу олігархічного капіталу на формування владних інститутів в Україні негативним чином відображається на матеріальному благополуччі переважної більшості пересічних українців та уповільнює процеси здійснення реальних економічних реформ. Особливо деструктивним є вплив олігархів на виборчий процес, що не дозволяє ідеологічним партіям зміцнити свої позиції і реально впливати на політичні та економічні процеси.


На своїй сторінці у Facebook відомий український політик Євген Жовтяк наголошує, що пропорційна «революція» пожере своїх творців. «Ідейних» партійців у радах більше не буде. Олігархи розвели «ідейних» як котят: купивши місце в списку та голоси на окрузі. «Грошові мішки» легко обійдуть «ідейних» за підсумками підрахунку голосів. Зараз вкраплення «ідейних» в радах ще залишаються, хоча вони вже ні на що не впливають.

А за новим законом їх просто не буде… Скупивши голоси виборців, що продаються, саме «грошові мішки», які купили місце в списках, і очолять виборчі списки! Може, це й на краще – українці швидше зрозуміють, що олігархічний шлях розвитку це шлях в НІКУДИ!.. Адже вкраплення у владі «ідейних», які виправдовують злочини олігархів, лише продовжують АГОНІЮ ОЛІГАРХІЧНОГО СУСПІЛЬНО-ЕКОНОМІЧНОГО УСТРОЮ, не демонтувавши який, Україна приречена залишатися на задвірках історичного розвитку.

Нарощення впливу олігархічного капіталу на державотворчі процеси розпочалося ще в кінці 90-х років, коли суспільство не відпрацювало дієвих амортизаторів щодо недопущення зрощення влади та бізнесу, тому й економічні перетворення останніх 20-х років відбувалися виключно в інтересах представників великого капіталу. Більше того, політичні проекти, які отримували перемоги на парламентських виборах, також формувалися як фарм-клуби найпотужніших олігархічних груп.

Український журнал «Економіст»






Друкувати
Найбільш популярні матеріали