Чому Трамп вдруге закликав повернути Росію у Велику вісімку?Заява Трампа про повернення Росії до клубу великих держав і перетворення тим самим Великої сімки на Велику вісімку викликала гостру критику зі сторони інших керівників провідних держав світу. При цьому Трамп так і не зумів обґрунтувати доцільність такого кроку.

Прем’єр-міністр Великобританії Тереза Мей зазначила, що «ми маємо нагадати собі, чому «Група восьми» стала «Групою семи». Це тому, що Росія незаконно анексувала Крим. Ми бачили згубну діяльність з Росії по цілому спектру дій, що, звичайно, включає вулиці Солсбері в Сполученому Королівстві. Отже, ми маємо сказати, я вважаю, перед тим, як розмова може відбутися, що Росія повинна змінити свій підхід».

Федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель також переконана, що «тут ми всі погодились, що повернення Росії до самітів у форматі «Групи семи» не може відбутися, допоки не буде суттєвого прогресу у зв’язку з проблемами з Україною. Це було спільне бачення».

Тобто більшість керівників провідних держав виступають категорично проти повернення Росії до клубу найбільш потужних країн світу. Основний аргумент, який приводять політики, – це незаконна анексія Криму та агресивна політика по відношенню до України в цілому.

Український журнал «Економіст»






Друкувати
Найбільш популярні матеріали