Валютний ринок не слухається НБУНебанківські валютні обмінники в Україні, незважаючи на встановлений Нацбанком офіційний курс валют, почали продавати долар в касах по 19-20 гривень. Про це Корреспондент.net дізнався безпосередньо від учасників ринку, які торгують валютою в центрі Києва.

Президент Центру ринкових реформ Володимир Лановий вважає, що Національний банк не здатен впливати на гравців ринку.

"Нацбанк діє певними методами, а ринок не слухається його вказівок і тому, у кого є певна свобода - є реальний курс, обороти. Зрозуміло, що там, де вказаний офіційний курс, немає торгівлі та обміну ... Думаю, якщо Нацбанк і правоохоронні органи ніяк не реагують, значить, вони не можуть знайти статтю, за якою можна "притиснути" такі обмінники, які діють легально ", - вважає експерт.

Раніше перший заступник глави НБУ Олександр Писарук заявив, що Національний банк України має намір заборонити небанківським компаніям працювати на ринку обміну готівкової валюти.

Як зазначили Корреспондент.net прес-службі НБУ, регулятор буде ініціювати питання про внесення змін до Декрету Кабінету Міністрів України "Про систему валютного регулювання і валютного контролю" щоб виключити небанківські установи з переліку мають право торгувати валютою. В даний час документ розробляється.






Друкувати
безвалютний
Група: Гості 28 января 2015 17:22
1


Скажімо так Нацбанк корупційними каналами постачає любим друзям валюту а ті спекулюють. Різницю по братськи розпилюють. В цьому весь секрет згаданого феномену. Корупцію в нас ніхто не може скасувати бо офіційно вона відсутня. А оскільки вона відсутня то боротися нема з ким