ЄС оштрафував Amazon за несплату податків
Європейський союз вимагає від Amazon доплатити 250 млн євро податків, які компанія недоплатила в Люксембурзі. Крім того, комісія планує посилити тиск на Ірландію, яка повинна стягнути з Apple податковий штраф у розмірі 13 млрд євро.


Про це повідомляє UBR з посиланням на BBC.

Європейський комісар з питань конкуренції Маргрет Вестагер вважає, що Amazon були надані пільгові умови оподаткування в Люксембурзі. Занижені в порівнянні з іншими компаніями відрахування на її думку є незаконними.

«Люксембург надав Amazon незаконні податкові пільги. В результаті майже три чверті прибутку Amazon не оподатковувалися», - повідомила вона в коментарі BBC.

Рішення про накладення штрафу було прийняте після трирічного розслідування, яке проводила Європейська комісія. Зокрема, у відомства виникла підозра щодо податкової угоди між Люксембургом і Amazon, яка була укладена ще в 2003 році.

Разом з тим, джерела Bloomberg повідомляють, що найближчим часом штрафні санкції за аналогічні порушення можуть бути застосовані до корпорації McDonald's. За даними видання, фастфуд можуть змусити доплатити податків на суму $ 500 млн.

Крім того, як повідомляє видання, Європейська комісія має намір подати в суд на Ірландію, щоб змусити ту стягнути з Apple 13 млрд євро штрафу. Згідно рішення комісії, країна повинна була зібрати податки ще в січні.






Друкувати
Найбільш популярні матеріали