Чи буде курс долара знижуватись і даліВартість американської валюти в Україні швидко знижується завдяки адміністративним заходам зі сторони Держказначейства. Зі своїх максимальних позначок в 28,8-29 гривень долар відкотився до 28,2-28,5 гривень в середньому по Україні.

Зокрема, влада призупинила відшкодування податку на додану вартість і підприємці розпочали використовувати попередньо сформовані валютні запаси для розрахунків за контрактами. Відповідно міжбанківський валютний ринок отримав збільшення пропозиції долара

Крім того, Національний банк України прийняв рішення про підвищення облікової ставки, що забезпечило більшу привабливість гривневих ресурсів і відповідно валютну конвертацію, коли став очевидний явний розворот тренда. Експортери стали більш активно продавати валюту і котирування стрімко почали падати. На рівні 28,70-28,72 грн./$, щоб уникнути різкого коливання курсу, на ринок вийшов НБУ з покупкою долара.

Зниження вартості американської валюти викликало ажіотаж в комерційних банків, котрі розпочали активно продавати валюту.

Таким чином, корекційний рух вниз ще не закінчилося, і з тими чи іншими відскоками має продовжиться далі.

Економіст






Друкувати
Найбільш популярні матеріали