Трамп заборонив використовувати продукцію китайського телекомунікаційного гігантаПрезидент Дональд Трамп практично «заніс в чорний список» китайського телекомунікаційного гіганта Huawei і дав зрозуміти, що він не хоче, щоб американські компанії вели справи з країною, заявив в четвер CNBC Джим Крамер.

Це призвело до того, що акції групи виробників чіпів - Qualcomm QCOM, Skyworks Solutions SWKS, Broadcom AVGO, Micron MU і Xilinx XLNX - знизилися до 7,3%, стверджує він.

«У Huawei найкраща технологія для побудови бездротової інфраструктури 5G, але без компонентів від американських постачальників ця технологія просто не працює. Вони отримають перевагу», - сказав ведучий «Mad Money». «Це може стати кінцем для лідерства Huawei в 5G. Це величезний удар по цій новаторською компанії, яку багато хто в галузі насправді вважає не чим іншим, як рукою [китайської] комуністичної партії ».

У середу адміністрація Трампа прийняла надзвичайний стан на національному рівні за допомогою розпорядження, щоб регулювати будь-який бізнес, пов'язаний з інформаційними або комунікаційними технологіями, який «представляє неприйнятний ризик для національної безпеки Сполучених Штатів». Цей крок забороняє американським підприємствам купувати обладнання у Huawei і вимагає спеціальної ліцензії для продажу компонентів компанії, підкреслив Крамер.

Фонд біржової торгівлі напівпровідниками, який відстежує запаси чіпів, впав на 1,4%.

«Це була серйозна ескалація Білого дому. Не так давно Трамп зробив те ж саме з невеликою китайською компанією, ZTE», - сказав Крамер. «Ця відчуває себе по-іншому ... Ясно, що президенту вже все одно, якщо його дії завдадуть шкоди великим американським компаніям».

Незважаючи на те, що кілька компаній напівпровідників у цій сесії отримали удар, всі основні індекси США отримали менше 1%. Індекс Dow Jones Industrial Average додав близько 214 пунктів, а S & P 500 і Nasdaq Composite додали 0,89% і 0,97% відповідно.






Друкувати
Найбільш популярні матеріали