Ємець пояснив, що зацементує існуючу корупційну систему
Одним з найбільш резонансних питань останніх років є прийняття нового виборчого законодавства, яке зведе до мінімуму можливість підкупу виборців та зробить прозорим процес формування передвиборчих списків.


Збереження мажоритарних округів на останніх виборах продемонструвало, що й надалі мають місце прецеденти підкупу «за гречку», що гальмує процес політичної структуризації суспільства і консервує корупційні схеми у вищому управлінському істеблішменті.

На своїй сторінці у Facebook народний депутат України Леонід Ємець зазначає, що «привести до Парламенту професійних, чесних і відповідальних депутатів можливо лише змінивши виборчу систему на відкриті списки. Провести перевибори за старою системою означає на довгі роки зацементувати існуючу корупційну систему.

Потрібно примусити цей Парламент прийняти в цілому Виборчий кодекс вже прийнятий в першому читанні. Інакше корупціонери в політиці знову переоберуть себе до влади.

Сьогодні окремі представники експертного середовища не виключають можливість проведення наступних парламентських виборів за старою виборчою системою, що ймовірно збереже нинішній розклад основних політичних гравців в українському політикумі.

Український журнал «Економіст»






Друкувати
Найбільш популярні матеріали