Рахункова палата України і Найвища ізба контролю Республіки Польща домовилися про спільний аудит виконання Базельської конвенції про контроль за транскордонними перевезеннями небезпечних відходів та їх знищенняВ рамках IV засідання Робочої групи EUROSAI з аудиту коштів, виділених на попередження та ліквідацію наслідків катастроф, яке проходить у Молдові, Голова Рахункової палати провів ряд зустрічей з керівниками ВОФК. Зокрема, Валерій Пацкан зустрівся з Войцехом Кутилою, Віце-президентом Найвищої ізби контролю Республіки Польща.

Під час зустрічі обговорювалися питання виконання вимог Базельської конвенції про контроль за транскордонними перевезеннями небезпечних відходів та їх знищення. Питання стану виконання Базельської конвенції попередньою досліджувалися Рахунковою палатою в 2007 році в рамках міжнародного тристороннього аудиту з ВОФК Республіки Польща та Словацької Республіки.

У 2016 році Рахункова палата України провела аудит виконання нашою державою вимог Базельської конвенції. Результати аудиту показали, що нагальними залишаються питання, зокрема, забезпечення контролю за транскордонним переміщенням відходів, їх ідентифікації та знищення, а також координації діяльності відповідальних органів виконавчої влади та обмін інформацією, що створює ризики неконтрольованого ввезення в Україну небезпечних відходів.
В ході зустрічі з’ясувалося, що питання вимог Базельської конвенції є актуальним і для польських колег. В результаті чого було досягнуто домовленості між Рахунковою палатою України та Найвищою ізбою контролю Республіки Польща про проведення у наступному році спільного аудиту виконання вимог Базельської конвенції.

Під час засідання Робочої групи відбулася також зустріч Голови Рахункової палати України Валерія Пацкана з Головою Державного Вищого аудиту Республіки Албанія Буяром Лескаєм, під час якої обговорювалися питання активізації двосторонньої співпраці в рамках Робочої групи EUROSAI з аудиту коштів, виділених на попередження та ліквідацію наслідків катастроф, проведення спільних міжнародних аудитів. Також домовилися ділитися досвідом в питаннях взаємодії з інституціями ЄС.

Управління інформаційної політики






Друкувати
Найбільш популярні матеріали