ЄБРР підтримує інновації в українській компанії «Нова пошта»ЄБРР підтримує інновації задля покращення поштової логістичної інфраструктури в Україні, надаючи 7-річний кредит на суму до €9,5 млн. ТОВ «Нова Пошта» - найбільшій в Україні приватній поштовій компанії, мережа якої налічує 2300 відділень по всій країні.

Це – один з перших мультивалютних кредитів, які ЄБРР надав українським компаніям. Кошти цього кредиту можна буде вибирати як в євро, так і в українській гривні.

Проект включатиме у себе:

• Будівництво нового терміналу для автоматизованого сортування відправлень у місті Хмельницькому на заході України;
• Впровадження до кінця 2019 р. нової технології автоматизованого сортування відправлень (за підтримки Програми ЄБРР «Центр фінансування і передачі технологій у сфері боротьби з кліматичними змінами» (FINTECC));
• Покращення використання транспортного парку на 25 відсотків на міжміських маршрутах до кінця 2020 р.;
• Скорочення річного обсягу викидів CO2на 1570 т до кінця 2020 р.

Кредит супроводжуватиметься стимулюючим грантом на суму $225 тис. в рамках програми FINTECC, яка спрямована на передачу технологій в сфері пом’якшення кліматичних змін та адаптації до них, і реалізація якої розпочалася в Україні у лютому 2016 р. Програма FINTECC розрахована на 3 роки і підтримується грантами Глобального екологічного фонду на суму $7 млн. та Інвестиційного фонду сусідства ЄС на суму €4 млн.

ЄБРР є найбільшим міжнародним фінансовим інвестором в Україні. З початку діяльності у країні у 1993 р. Банк узяв на себе сукупні зобов’язання щодо надання майже €12,1 млрд. в рамках близько 400 проектів.






Друкувати
Найбільш популярні матеріали