В Україні зросли ціни на первинне житло - Держстат
Ціни на первинному ринку житла в Україні в січні-березні 2023 року зросли на 5,3% у порівнянні з аналогічним періодом 2017 року, на вторинному ринку – на 4,3%, повідомила Державна служба статистики (Держстат).


Дані надані без урахування тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим, Севастополя та частини зони проведення антитерористичної операції.

За даними відомства, найбільше зростання цін на первинному ринку житла спостерігалося на однокімнатні квартири – на 7,2%. Двокімнатні квартири подорожчали на 4,7%, трикімнатні – на 2,1%.

На вторинному ринку в першому кварталі 2023 також найбільше подорожчали однокімнатні квартири – на 5,9%, в той час як двокімнатні піднялися в ціні на 4,6%, трикімнатні – на 2%.

Як повідомлялося з посиланням на Держстат, зростання цін на первинне житло в Україні за підсумками 2017 року склало 4,7%, вторинне житло подорожчало на 4,5%.

На первинному ринку в 2017 році найбільш помітно підвищилися ціни на двокімнатні квартири (на 6%), на вторинному – на однокімнатні (на 9,7%).






Друкувати
Найбільш популярні матеріали