Європейський Союз надасть додаткову фінансову допомогу УкраїніЄвропейський Союз готовий надати додаткову макрофінансову допомогу Україні в разі успішного продовження співпраці країни з Міжнародним валютним фондом, повідомив в ході брифінгу віце-президент Європейської комісії Марош Шефчович.

"У нового президента дуже швидкий старт - вже на цьому тижні до Києва прибуває місія МВФ і ЄС. Ми віримо, що ці переговори будуть успішними, буде програма МВФ і відповідно Європейський Союз зможе надати Україні допомогу в рамках макрофінансової підтримки, яка є дуже важливою для фінансової стабільності України", - сказав Марош Шефчович.

Також він зазначив, що планує сьогодні обговорити з президентом Володимиром Зеленським зобов'язання України перед міжнародними партнерами по реалізації реформ.

Також, у Києві був підписаний протокол про виділення Німеччиною Україні технічної та фінансової допомоги в розмірі 82 мільйонів євро.

Про це заявив посол України в Німеччині Андрій Мельник.

"Чудовий подарунок Німеччини до інавгурації президента Володимира Зеленського. Берлін виділяє Україні технічну і фінансову допомогу в розмірі 82 млн. євро на вітчизняні реформи в 2019 році. Сьогодні в Києві підписується протокол! Дякую Німеччина", - написав Мельник.

Відзначимо, що від імені німецького уряду на інавгурацію Зеленського до Києва приїхав колишній президент ФРН Крістіан Вульф.






Друкувати
Найбільш популярні матеріали