На кого робить ставку ГройсманСтруктурні зрушення в національному господарстві призвели до того, що аграрний сектор став чи не основною структуроутворюючою ланкою. Значна кількість сільськогосподарської продукції виробляється суб’єктами малого та середнього аграрного бізнесу, тому їх підтримка має важливе значення для наповнення вітчизняного ринку продовольства.

Володимир Гройсман говорячи про підтримку суб’єктів малого та середнього підприємництва зазначив, що «я поважаю людей праці. Такими є українські аграрії. АПК – потужна складова нашої економіки, але я вважаю, що ми маємо величезний потенціал. Тому і запровадили цілий комплекс програм для невеликих сільгоспвиробників».

«Держава компенсує 25-30% вартості будівництва тваринних комплексів. Щоб було легше виростити новий сад, садівники отримують 80% вартості саджанців. Фермери – 100% вартості насіння», – наголосив Гройсман.

Нагадаємо, що саме з ініціативи Володимира Гройсмана у 2023 році держава почала реально підтримувати фермерів на відміну від попередніх періодів, коли левова частка бюджетного фінансування надавалася українським агрохолдингам, що робило виробництво продукції невеликими сільгоспвиробниками неконкурентоспроможним.

Надання державної підтримки фермерським господарствам сформує критично необхідні передумови для зміцнення малого та середнього бізнесу, який виступає основою соціально-економічного піднесення села.

Український журнал «Економіст»






Друкувати
Найбільш популярні матеріали