Соціальний хліб подорожчає ще на 10%З липня 2017 по липень 2023 року соціальної білий хліб подорожчав в середньому по країні на 28%, або на 3,4 грн. До кінця поточного року соціальний хліб виросте ще на 10%. Про це на своїй сторінці в Facebook написав директор Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.

За його словами, питання вартості соціального хліба хвилює 27% українців, які купують тільки його через низькі доходи.

«За даними дослідницької компанії Research & Branding Group саме білий хліб, або пшеничний, є найпопулярнішим - 89% купують його час від часу, а 66% людей - постійно. Чорний або житній хліб воліють 56% українців, які купують його іноді, і 19%, які купують його завжди », - пише він.

«Протягом останніх трьох років найбільший вплив на вартість хліба мало підняття мінімальної заробітної плати, яка є дещо меншою складової в ціні соціального хліба в порівнянні з зерном. Тому до кінця 2023 року слід очікувати помірного зростання вартості недорогих соціальних сортів - до 10% при самому негативному сценарії. На це впливатиме інфляція, яка прискориться з вересня, девальвація гривні і зростання світової ціни. А середні за вартістю сорти будуть рости меншими темпами, оскільки прибутковість виробників на ньому і так достатня », - додав експерт.






Друкувати
Найбільш популярні матеріали