Український винахід може отримати Нобелівську премію?Верховна Рада України в черговий раз продовжила мораторій на вільний оборот земель сільськогосподарського призначення. Багато політичних сил продовжують паразитувати на темі українських сільськогосподарських земель, позиціонуючи себе захисниками інтересів українського селянства.

Колишній міністр фінансів України Віктор Пинзеник, підсумовуючи чергову пролонгацію українським парламентом мораторію на купівлю-продаж сільськогосподарських земель і прогнозуючи його продовження до 2101 року, зазначив, що «нове покоління українських політиків виявилося гідним своїх дідів і прадідів – вірних послідовників вчення Маркса, Енгельса, Леніна…».

Пинзеник також гіпотетично передбачив, що «на відзначення сторіччя запровадження мораторію парламент звернувся з пропозицією відзначити ініціаторів запровадження мораторію Нобелівською премією за унікальний український винахід права власності – бути власником без права розпоряджатися власністю».

Зауважимо, що продовження з року в рік мораторію на вільний оборот сільськогосподарських земель позбавляє українських селян конституційного права розпоряджатися на свій розсуд належним їм матеріальним активом.

Український журнал «Економіст»






Друкувати
Найбільш популярні матеріали