Чому олігархи повинні платити не 18% податку на доходи, а 40
Однією з основних проблем соціально-економічного розвитку України в нинішніх умовах є нерівномірне розподілення тягаря так званих економічних реформ. Фактично весь тягар перекладено на найбідніші верстви, які змушені сплачувати завищені тарифи за комунальні послуги і отримувати мізерні зарплати та пенсії.


Парламентська більшість і сформований нею Уряд продовжують штампувати законодавчі та нормативні акти в угоду МВФ, щоб будь-якою ціною отримати черговий транш і зберігати показову економічну стабільність. В той же час рівень життя найбідніших верств населення впав катастрофічно.

На своїй сторінці у Facebook лідер українських соціалістів Сергій Каплін зазначає, що «замість соціальної влада будує поліцейську державу. Збільшується утримання МВС і поліції, реформа якої банкрут, судячи з показників злочиннності, але не зарплат співробітників. При цьому забули про тих, хто їх годує – людей праці.

Пенсіонерів спробували підкупити добавкою до пенсії, а насправді обманули. Бо обіцяна «справедливість» обернулася сотнею-двома до пенсії і на третину дорожчими ліками та продуктами, та це тільки початок зростання цін.

Об простих людей знову витерли ноги, бо звикли, що вони терплять. Той, хто своїм мовчанням береже спокій – той у нас і крайній. На цих трудяг звалили весь тягар утримання країни. Не на олігархів із їх надприбутками, а на роботяг з копійчаними зарплатами. Олігархи повинні платити не 18% податку на доходи, а 40, 50, 70%, як це вже заведено в усіх прогресивних багатих країнах. О це і буде справжня справедливість».

Парламентська більшість за три роки роботи не спромоглася виробити дієвий антикризовий інструментарій управління національною економікою, що призвело до зміцнення позицій олігархічного капіталу в структуроутворюючих галузях національної економіки. Пенсійна та медична реформи є декларативними і не забезпечать покращення умов медичного та пенсійного забезпечення пересічних українців навіть у середньостроковій перспективі.

Українські олігархи, оволодівши левовою часткою природних монополій (систем газо-, тепло-, електро- та водопостачання), безперешкодно продовжують підвищувати тарифи за комунальні послуги, що лише поглиблює зубожіння пересічних українців.

Український журнал «Економіст»






Друкувати
Найбільш популярні матеріали