Італійський бюджет є ключовою точкою невизначеності для євроЄвро дешевшає щодо більшості основних валют, включаючи долар США і ієну, на побоюваннях, що Італія може відкласти публікацію бюджету на 2019 рік через протиріччя між членами кабінету міністрів щодо допустимого рівня бюджетного дефіциту.

За інформацією газети Corriere della Sera, заплановане на четвер засідання кабінету міністрів Італії може не відбутися "в зв'язку з новими ускладненнями" в обговоренні допустимого показника дефіциту бюджету.

Згідно з даними Corriere, представники партії "Ліга" в коаліційному уряді встали на сторону партії "П'ять зірок", яка виступає за те, щоб бюджет країни на 2019 рік був сформований з дефіцитом у розмірі 2,4%.

Напередодні інша італійська газета - La Stampa - написала, що бюджетний дефіцит Італії в наступному році складе 1,9% ВВП при загальноєвропейському нормативі не вище 3% ВВП. Раніше повідомлялося, що міністр фінансів Італії Джованні Триа згоден допустити дефіцит не більше 2% ВВП, пише MarketWatch.

Італійський бюджет на 2019 рік "залишається ключовою точкою невизначеності" на тлі різних даних про передбачуване дефіциті, відзначають аналітики Societe Generale.

Євро реагує на спекуляції про те, що дефіцит бюджету Італії може бути більш значним, ніж очікується, зазначає Родріго Кетрілл, що відповідає за валютну стратегію в National Australia Bank.

"Спочатку передбачалося, що цей показник складе близько 1,6-1,8% ВВП. Якщо "Ліга" підтримає вищий дефіцит, Дж.Тріа може подати у відставку", - цитує Р.Кетрілла агентство Bloomberg.

Курс євро до долара США в четвер впав до $ 1,1700 в порівнянні з $ 1,1739 на закриття попередньої сесії. Пара євро / ієна торгується на рівні 131,86 ієни проти 132,34 ієни напередодні.

Євро також дешевшає відносно фунта стерлінгів, швейцарського франка і канадського долара.

Індекс ICE, що відслідковує динаміку долара США щодо шести основних світових валют, додає в ході торгів 0,2%. Курс долара відносно ієни опустився до 112,69 ієни проти 112,73 ієни напередодні.

Американська валюта слабо відреагувала на підсумки засідання Федеральної резервної системи (ФРС), які в цілому збіглися з очікуваннями ринку.

Федрезерв, як і очікувалося, підвищив базову процентну ставку на 25 базисних пунктів вже в третій раз в цьому році - до 2-2,25% річних. Центробанк США дав зрозуміти, що має намір підняти ставку ще один раз в цьому році і планує три підвищення в 2019 році.






Друкувати
Найбільш популярні матеріали