Світова економічна криза відміняється
Ділова активність в США продовжує зростати на тлі хороших економічних даних і Федеральний резерв має намір призупинити підвищення процентних ставок в цьому році.

«Економіка в хорошій формі, ринок праці є найсильнішим за останні 50 років і стає все міцніше, а процентні ставки залишаються низькими», - заявив головний фінансовий аналітик Bankrate Грег МакБрайд. «Але цей ринок не рай для мисливців за знижками. Будьте готові до повернення волатильності і до доходів, які будуть зароблені важче, в порівнянні з тим, що ми бачили в 2019 році».

Слідом за зростанням на фондових ринках в кінці 2023 року деякі аналітики як і раніше насторожено ставляться до перспектив продовження зростання цін в короткостроковій перспективі.

«Економіка була стійкою, і корпоративні доходи йдуть краще, ніж очікувалося - хоча все ще з темпами зростання, які більше вказують на стабільну економіку, але не на прискорення, тому на даний момент важко обгрунтувати оцінки, і ми стурбовані про ще один відкат в найближчі 3-6 місяців», - сказав Кріс Заккареллі, директор з інвестицій незалежного консультанта Alliance.

Проте, «в довгостроковій перспективі цей бичий ринок повинен витримати будь-які відкати і може тривати ще 1-2 роки, тому ми зберігаємо позитивний настрій в довгостроковій перспективі, незважаючи на нашу обережність в найближчій перспективі», додав він.

Прогрес фондового ринку у вівторок пішов за сильними квартальними прибутками компаній, включаючи Twitter, United Technologies і Coca-Cola.

Станом на вівторок трохи більше однієї п'ятої ринкової капіталізації S & P 500 повідомили про результати першого кварталу. Доходи зросли на 6,0%, і 78% компаній перевершили свої підсумкові оцінки, згідно з оцінкою Джонатана Голуба, головного стратега по акціях Credit Suisse. За останні три роки компанії перевершили свої очікування по прибутку в середньому на 5,4%, причому 71% перевищили підсумкові оцінки.

Український журнал Економіст






Друкувати
Найбільш популярні матеріали