З ким може об’єднатися Рінат Ахметов на парламентських виборахДля парламентсько-президентської республіки, якою є Україна, дострокові вибори до вищого законодавчого органу мають доленосне значення як в частині вибору пріоритетів державної економічної політики, так і в частині вибору зовнішньополітичних векторів.

Вплив великого капіталу на політичну панораму суспільства залишається вагомим. Тому великий капітал однозначно намагатиметься взяти максимум мандатів у новому скликанні українського парламенту, щоб лобіювати вигідні для себе законодавчі ініціативи.

В ЗМІ просочилася інформація про те, що український олігарх Рінат Ахметов та Віктор Медведчук готуються до об’єднання для участі у позачергових парламентських виборах.

Джерело відзначило: «В даний час йде переговорний процес: група Віктора Медведчука і група Ріната Ахметова обговорюють формат об’єднання двох політичних партій для спільної участі в дострокових виборах до Верховної Ради України».

Мова йде про об’єднання політичних сил, які на минулих президентських виборах висували своїх кандидатів – Юрія Бойка та Олександра Вілкула. Але як відмічають окремі експерти існує дуже багато протиріч між учасниками переговорів, які не дозволяють за короткий період прийти до спільного знаменника.

Український журнал «Економіст»






Друкувати
Найбільш популярні матеріали