Який основний пріоритет ЗеленськогоПрезидент України Володимир Зеленський з перших днів своєї діяльності почав активно форсувати процеси щодо врегулювання військового конфлікту на Донбасі. Свідченням чого стала його зустріч з міністрами закордонних справ Франції та Німеччини.

30 травня в Києві Президент України Володимир Зеленський зустрівся з міністром Європи і закордонних справ Французької Республіки Жан-Івом Ле Дріаном і федеральним міністром закордонних справ Федеративної Республіки Німеччина Хайко Маасом.

Учасники зустрічі обмінялися думками про умови і подальші кроки для активізації переговорного процесу по Донбасу. Президент також зазначив, що його пріоритет – повернення всіх українських полонених.

Зі свого боку керівники зовнішньополітичних відомств Франції та ФРН відзначили прогрес, якого досягла Україна у розвитку співпраці з Європейським Союзом та Північноатлантичним альянсом і підтвердили готовність і надалі сприяти в реалізації європейської та євроатлантичної політики України та проведенні реформ.

Нагадаємо, що Німеччина та Франція вже декілька років є учасниками Нормандського формату переговорів з проблем врегулювання військового конфлікту на Донбасі.

Український журнал «Економіст»






Друкувати
Найбільш популярні матеріали