Світлана Заліщук: ми не маємо права здати цю барикадуСтворення НАБУ в останні роки все таки зрушило з мертвої точки боротьбу з корупцією в Україні, а його незалежність дала можливість розслідувати ряд резонансних справ, які до того не могли розглядатися взагалі. Але не всі парламентські фракції та депутатські групи зацікавлені в зміцненні нового для України правоохоронного інституту.

Народний депутат України Світлана Заліщук на своїй сторінці у Facebook зазначає, що «лідери фракцій НФ Бурбак та БПП Герасимов зареєстрували закон, яким Рада зможе віправляти у відставку голову НАБУ в обхід аудиту. Ця норма розв'язує руки владі щодо знищення антикорупційного бюро. Президент точно наступає на граблі. У кожного є своє 22 листопада. Це означатиме розворот України на 180 градусів. Ми не маємо права здати цю барикаду.

В останні місяці західні партнери почали висловлювати занепокоєність стосовно темпів та масштабів боротьби з корупцією в Україні, що автоматично означає згортання комплексу заходів по фінансуванню різного роду проектів, а також фінансової підтримки українських реформ.

Український журнал «Економіст»






Друкувати
Найбільш популярні матеріали