В Мінсоцполітики очікують посилення трудової міграції в найближчі роки
Міністерство соціальної політики не виключає посилення міграційних процесів в Україні в найближчі роки. Про це заявила перший заступник міністра соціальної політики України Ольга Крентовська в ході засідання Національної тристоронньої соціально-економічної ради, пише УНІАН.


"Через недостатнє економічне зростання, дефіцит кадрів на сьогодні не є критичним, але в середньостроковій перспективі ситуація загрожує економічній безпеці держави... Конкуренція за залучення працівників виходить на міжнародний рівень, попит на кваліфіковану робочу силу з України зростає, особливо у найближчих сусідів - Польщі, Словаччини, Литви, Хорватії. Міграційні процеси можуть посилитися в найближчі роки", - сказала вона.

Крентовська повідомила, що, за підрахунками Спілки підприємців і роботодавців Польщі, для підтримки зростання економіки цієї країни необхідно залучити 5 мільйонів емігрантів, а, за оцінками польських експертів, загальна кількість виданих запрошень в 2023 році для українців становитиме 3 мільйони.

"У Мінсоцполітики прийшов запит Міністерства праці, соціальних справ і сім`ї Словаччини, в якому було повідомлення, що в зв`язку з розширенням виробництва існуючих підприємств у Словаччині та будівництва нових заводів, в перспективі 3-6 місяців у Словаччині прогнозується значний дефіцит робочої сили на рівні 70-100 тисяч, і вирішити цю проблему словацький уряд планує за рахунок залучення працівників, у тому числі з України", - сказала вона.






Друкувати
Найбільш популярні матеріали