У Міндоходів назвали розмір нового податку для агробізнесуМіндоходів розглядає можливість введення ПДВ при поставці продукції власного виробництва за ставкою 7%, повідомляє прес-служба міністерства.

"Сума наданої пільги з ПДВ не відповідає темпам зростання галузі. З 2007 року такі пільги зростають у середньому на 40% на рік, при цьому зростання обсягів сільгосппродукції з 2007 року не перевищує 20% (крім врожайних 2008 і 2010 років)", - вказує відомство.

Крім того, Міндоходів пропонує реформувати фіксований сільгоспподаток, розрахунок якого ведеться на підставі нормативної грошової оцінки земель, зафіксованої в 1995 році.

"Міндоходів вважає виправданим впровадити нормативну грошову оцінку земель сільгосппризначення з урахуванням коефіцієнтів індексації та диференціації для різних видів сільгоспвиробництва", - підкреслили в міністерстві.

Раніше повідомлялося, що уряд відмовився від ідеї скасування акумуляції ПДВ та фіксованого сільгоспподатку для сільгоспвиробників.

Варто зазначити, що податок на додану вартість, як і будь-який непрямий податок, буде лягати на плечі не виробників продукції, а її споживачів.






Друкувати
Найбільш популярні матеріали