Українці пішли продавати валютуВалютний ринок відносно спокійний і активність проявляють тільки компанії, яким потрібно закрити угоди і платежі.

Разом із тим, гривнева ліквідність зросла: стало відомо про перерахування бізнесу нової порції відшкодувань по ПДВ - 3 млрд. грн. (1,5 млрд. грн., компанії отримали раніше). Це трохи остудило запал експортерів до продажу долара, і підняло безготівковий долар.

У той же час, позитивно на міжбанку позначилася зміна настроїв на готівковому ринку. Люди не тільки перестали активно скуповувати долар в касах, вони пішли його продавати.

Навряд чи люди продовжать також активно продавати долар після триденних вихідних. З 27 серпня безготівковий курс «американця» може знову піти вгору, а це, як відомо, демотивує наших людей до валютних продажу. Вони починають економити наявну валюту і купувати нову.

Також впливають майбутні виплати Держказначейства з податку і покупки імпортерів, які отримають нові гривневі вливання, що виллються в відкладений підвищений попит на початок наступного тижня і котирування знову можуть поповзти вгору, створюючи нові виклики Нацбанку.

Гривнева ліквідність точно буде тиснути на міжбанк. Експортери не стануть поспішати продавати вільну частину виручки, а імпортери, отримавши гривню, точно захочуть зробити валютні закупівлі на міжбанку і відправити платежі за продукцію.

За матеріалами: UBR.ua






Друкувати
Найбільш популярні матеріали