Стало відомо, скільки українців отримали громадянство країн-членів ЄС
У 2016 році найбільш активно громадянство країн-членів ЄС просили жителі Марокко.


У 2016 році громадянами країн-членів Європейського Союзу стали більше 24 тисяч українців. Про це йдеться в звіті, оприлюдненому на сайті статистичного бюро Європейського Союзу Eurostat, повідомляє UBR.

Повідомляється, що за кількістю отриманих громадянств Україна стала шостою країною, яка не є членом ЄС. У звіті сказано, що в 2016 році громадянство Євросоюзу отримали 24062 українця. Так, найбільше дозволів на отримання громадянства в позаминулому році для українців схвалила Німеччина - 4621. На другому місці опинилася Румунія, громадянство якої отримали 4032 українця. Третьою найбільш затребуваною країною серед українських громадян стала Португалія - 3240 чоловік.

Крім цього було зазначено, що в 2016 році лідером з отримання громадянств в країнах ЄС стало Марокко - громадянство ЄС з цієї північноафриканської країни отримало понад 101 тис. чоловік. Не менш активно в Європу перебиралися громадяни Албанії, Індії, Пакистану і Туреччини.

Раніше повідомлялося, що президент Петро Порошенко вніс до Верховної Ради законопроект, який має на меті ускладнення процедури отримання українського громадянства.






Друкувати
Найбільш популярні матеріали