На валютному ринку відбулася зміна настроївНа валютному ринку відбулася зміна тренда по курсу, яку вже чекали кілька днів як Нацбанк, так і покупці валюти. Долар почав дешевшати як на міжбанку, так і на готівковому ринку.

На зменшення котирувань вплинули масовані інтервенції з продажу долара в попередні дні з боку Нацбанку і вихід на торги декількох великих екпортерів.

Регулятор весь минулий тиждень і в цей понеділок намагався збити ажіотаж по скупці валюти, що вдалося йому не відразу. За минулий тиждень НБУ продав 240 млн доларів для утримання курсу гривні в межах до 27,20 гривень.

Курсовий перелом настав. Експортери зрозуміли, що далі грати «на підвищення» в зв'язці зі спекулянтами вже не вийде і перестали притримувати валюту.

Пробуксовування курсу ще на торгах вчора і побоювання корекції по долару - вивели на торги великих експортерів з бажанням швидко продати валюту і зафіксувати досить високий рівень котирувань.

Імпортери відчули зміну настроїв на ринку і не особливо поспішали скуповувати валюту, вичікуючи мінімально низький котирувань.

Продавці ще сподівалися на зростання попиту на валюту за рахунок викупу долара самим Нацбанком, але він виявив фінансову мудрість і не виходячи на торги зі скупкою валюти - дав долара можливість падати і далі.

Відбулася класична корекція, коли після тривалого періоду зльоту котирувань покупці і весь ринок уже «втомлюються» від висхідного тренда і поступово приходять до психологічного, а потім і реальному відкоту цін на валюту.

За матеріалами: minfin






Друкувати
Найбільш популярні матеріали