Комерційним банкам загрожує ріст неплатежів за кредитамиНаслідки жорсткої монетарної та неадекватної фіскальної політик теперішньої влади не заставили себе довго чекати. Поряд із продовженням рецесії в національній економіці, погіршується стан української банківської системи, яка потерпає від зниження довіри зі сторони населення, скорочення обсягів кредитування економіки та неплатежів за вже виданими кредитами, повідомляє Економіст.

Зокрема, за даними НБУ, частка прострочених кредитів в банках України на 1 березня 2013 р. склала 9,28% від загальної суми виданих кредитів, що на 0,06 відсоткового пункту більше, ніж було на початок лютого.

В абсолютному значенні кількість проблемних кредитів зросла ще значніше - на 1,55%, до 75,6 млрд грн. Частка прострочених кредитів збільшилася так незначно за лютий через загальне зростання числа виданих кредитів. Так, кількість виданих кредитів зросла на 0,84% - до 814,613 млрд грн.

З початку року число проблемних кредитів зросло вже на 4,25%, тоді як загальна кількість виданих кредитів знизилося на 0,09%.

За підсумками 2012 р. частка проблемних кредитів скоротилася на 0,72 п.п. - до 8,89% від загальної суми виданих кредитів. Загальна кількість проблемних кредитів скоротилася на 8,54%, до 72,520 млрд грн.






Друкувати
Найбільш популярні матеріали