Хто контролює 65% банківської системи УкраїниБанківська система України в останні роки навіть втратила той запас міцності, який сформувався в період зростання економіки. Рівень довіри до вітчизняної банківської системи є нижчим критичного рівня. Значною мірою послаблення банківського сектору пов’язане з непродуманою політикою НБУ в 2014-2017 роках.

На думку відомого українського економіста Олександра Охрименко, «фактично зараз Порошенко контролює 65% банківської системи України. Тепер він може не боятися Майданів, може «фінансувати» свою владу за рахунок держбанків (до слова так вони роблять зараз). А всі ці розмови про міфічних зарубіжних інвесторів, які мріють прийти в Україну, ще Гонтарева розповідала.

До слова зараз всі українські банки «дочки» з ЄС стоять на продаж. Тільки продати їх неможливо. Немає бажаючих навіть їх купити за одну гривню. Гонтарева і МВФ перетворили банківську систему в Руїну і тепер потрібні будуть роки, якщо не десятиліття, щоб повернути банківську систему України до нормального рівня, точніше до рівня 2013 року».

Нагадаємо, що в останні роки у банківській системі України відбулося декілька фаз переділу, зокрема націоналізація Приватбанку, який раніше контролювався групою «Приват» на чолі з Ігорем Коломойським. Ринок позикового капіталу в Україні так і не виконує своєї основної функції –кредитування реального сектору економіки за прийнятними для бізнесу процентними ставками.

Український журнал «Економіст»






Друкувати
Найбільш популярні матеріали