Валютний ринок перегрітий: курс долара знижуєтьсяПозиції національної грошової одинці починають укріплюватися на міжбанківському ринку. НБУ регулярно оголошує про проведення аукціону з продажу долара.

Обсяг вільної ліквідності знизився на 1,6 млрд грн. і склав 70,8 млрд грн. Залишки банків на коррахунках в НБУ зменшилися на 0,2 млрд грн. до 49 млрд грн., а обсяг ліквідності, мобілізованою НБУ через депозитні сертифікати, скоротився на 1,6 млрд грн. і склав 21,8 млрд грн.

Клієнти банків починають знімати заявки на покупку валюти, побоюючись падіння доларом, всі розуміють, що ринок перегрітий. Але реальна тактика Нацбанку і його готовність стримувати курсові коливання, особливо в світлі заяв чиновників, для більшості залишаються загадкою. Крім того, на ринок повинна зайти обов'язкова частина виручки експортерів, що затрималася.

Нервозності на міжбанку додавав і фактор дивідендів - на початку місяця нерезиденти активно викуповують валюту під репатріацію. А також високий попит на долар з боку імпортерів.

В кінцевому підсумку, багато чого буде залежати від попиту на валюту з боку імпортерів і нерезидентів, а також обсягу продажу виручки експортерами.






Друкувати
Найбільш популярні матеріали