Костянтин Жеваго розповів, що насправді відбувається в економіці УкраїниРеального економічного зростання в Україні немає, а урядові дані, що публікуються про це - це методологічна інтерпретація статистики.

Про це заявив власник групи "Фінанси і кредит" Костянтин Жеваго на бізнес-конференції компанії Concorde Capital в Києві.

"Щоб сказати, що буде завтра, потрібно подивитися, що було вчора. Вчора не було ніякого економічного зростання, і це запорука всіх невдач, які зазнала економіка і політика на чолі з президентом, який з великим тріском програв вибори", - сказав він.

Жеваго висловив думку, що нинішня влада фальсифікує дані про стан економіки, щоб приховати провальні результати свого правління.

"Знаєте, коли ВВП зростає на 2,9%, при цьому залізничні перевезення падають, а споживання електроенергії стагнує, або падає теж - це говорить про те, що Міністерство фінансів з Нацбанком або фальсифікують статистику, або інтерпретують статистику таким чином, що суто методологічно, як вони це пояснюють, ми добиваємося такого економічного зростання і такого ВВП ", - пояснив він.

Зокрема, торішнє економічне зростання було досягнуто завдяки тому, що були підвищені ціни на газ, електроенергію, комунальні тарифи, населення отримало субсидії, які потім отримав "Нафтогаз" і заплатив податки, уточнив Жеваго.

"Є чіткі правила в нашій країні і в природі - якщо ВВП зростає, то і всі деривативи зростання очевидні", - підкреслив він. За словами К. Жеваго, зараз ситуація зворотна: "Промисловість почала загинатися так само, як і на початку 2013 р, що тоді призвело до революційної ситуації і зміщення Януковича".






Друкувати
Найбільш популярні матеріали