Україна переорієнтовується на Африку
Україна збільшує товарообіг із країнами Африки, представники українського бізнесу беруть участь у розвитку інфраструктури держав Чорного континенту, повідомляють у зовнішньополітичному відомстві.

Економічні взаємини України з країнами Африки мають значний потенціал, а товарообіг за 2012 рік з африканським континентом склав майже 6,5 млрд. доларів. Про це заявив спеціальний представник України з питань Близького Сходу та Африки МЗС України Геннадій Латій під час конференції на відповідну тему.

«Відносини з державами Африки розвиваються, про що свідчать показники товарообігу. Так, у 2004 році загальний товарообіг України з країнами Африки становив 2 млрд 35 млн доларів, а в 2012 році цей показник склав 6 млрд 412 млн доларів», – зазначив Латій.
З його слів, українські підприємства беруть участь у розвитку інфраструктури країн Африки, зокрема в Нігерії та Екваторіальній Гвінеї, а також входять до складу миротворчого контингенту в Демократичній Республіці Конго, Ліберії та Кот-д’Івуарі.

На конференції, крім українських дипломатів і представників Українського національного комітету Міжнародної торгової палати, також були присутні представники 12 африканських країн.

Джерело: finance






Друкувати
Найбільш популярні матеріали