Виробник поїздів Hyundai обіцяє усунути проблеми за два-три тижніHyundai Corporation повністю поділяє занепокоєність Президента України, керівництва українського Уряду та Укрзалізниці щодо складнощів в експлуатації поїздів Hyundai, з якими зіткнулася Україна у грудні цього року. Про це, за повідомленням прес-служби Укрзалізниці, йдеться у листі компанії, направленому на адресу УЗ та державного підприємства «Українська залізнична швидкісна компанія».

У листі зазначається: «Ці труднощі виникли через декілька недоопрацювань, допущених нами у період проектування та виробництва, а також у зв’язку з обмеженим терміном тестування, що було обумовлено необхідністю своєчасного забезпечення залізничним швидкісним рухом пасажирів у період проведення Євро-2012».

Водночас за інформацією, наданою компанією у листі, наразі всі недоліки, що заважають нормальній експлуатації поїздів на території України, повністю виявлені та вивчені. Розроблено та реалізується комплекс заходів з їх успішної ліквідації. Зокрема, Hyundai Corporation зазначає: «Над їх ліквідацією на сьогодні працює кваліфікована команда спеціалістів. За нашими прогнозами, повне усунення зауважень займе два-три тижні».

Hyundai Corporation висловила впевненість, що разом з Укрзалізницею усі існуючі проблеми будуть вирішені у найкоротші терміни. «Крім того, ми хотіли б запропонувати Українській залізничний швидкісній компанії провести додаткові програми підготовки машиністів для того, щоб запобігти серйозним поломкам у випадках виникнення непередбачуваних ситуацій під час експлуатації», – йдеться у листі.

Також Hyundai запевнила, що обов’язково врахує досвід першого року експлуатації поїздів в Україні.

Тим часом пасажири швидкісних електропотягів Hyundai «Інтерсіті+», які стали заручниками поломок чи неполадок корейських потягів, готують масовий судовий позов проти залізничників. Про це повідомив юрист Української Гельсінської спілки з прав людини Максим Щербатюк, – з посиланням на Deutsche Welle повідомляє Укрінформ.

«Люди ж не просто так подорожують. Через те, що Hyundai кілька годин простояв у полі, одні запізнилися на літак, інші – на операцію, на важливу зустріч. Постраждалі пасажири об'єдналися і вже підготували судовий позов до залізничників з вимогами моральної та матеріальної компенсації», – запевнив юрист.

Водночас президент українського відділення Transparency International Олексій Хмара заявив, що «Справа Hyundai» може стати предметом антикорупційного розслідування.

«Як мінімум це службова недбалість. Поки ми не можемо сказати, що хтось заробив саме на купівлі цих потягів. Але ми можемо сказати, що заробили опосередковано – на інфраструктурі, будівництві, ремонті», – наголосив він.

Як повідомлялось, Україна закупила 10 складів Hyundai за $307 млн коштом кредиту під держгарантії.

Разом з тим робота потягів, які не витримують низьких температур і постійно ламаються, викликала чимало нарікань серед пасажирів.






Друкувати
Найбільш популярні матеріали