ЦБ РФ не в захваті від прогнозу цін на нафту в 2016 роціСередня ціна на російську нафту Urals складе в 2016 році $30 доларів за барель. Про такий прогноз ЦБ РФ повідомила сьогодні глава регулятора Набіулліна на прес-конференції за підсумками засідання ЦБ, де було прийнято рішення про збереження ключової ставки на рівні 11%.

«Тепер виходимо з того, що середня ціна на російську нафту Urals складе в 2016 році 30 доларів за барель з подальшим підвищенням у 2017 році», - сказала вона, інформує еizvestia.com.

Набіулліна заявила про ризики для нафтових цін. Їх підвищення, за словами глави ЦБ, швидше засноване на очікуваннях ринку, а не на ситуації на нафтовому ринку.

Таким чином, в Москві, як бачимо, не чекають поки зростання цін на нафту і розуміють, що підвищення в останні дні - це випадкове явище.

Раніше, минулого понеділка провідний експерт Центру розвитку ВШЕ Сергій Пухов попередив про високу ймовірність нового сильного обвалу світових цін на нафту і пояснив причини такого сценарію.

При цьому минулого тижня спочатку в уряді США істотно знизили прогноз цін на нафту в 2016 році, а потім аж в півтора рази знизив свій прогноз ціни на нафту і європейський центробанк.






Друкувати