Ціни на овочі борщового набору швидко падаютьАграрні експерти очікують зниження цін на овочі борщового набору в серпні-вересні 2016 року більш ніж на 30%.

Картопля може почати дешевшати в кінці серпня-початку вересня, коли масове збирання врожаю буде в самому розпалі.

За словами генерального директора асоціації «Український клуб аграрного бізнесу» Тараса Висоцького, оскільки приблизно 95% картоплі вирощує населення на своїх присадибних ділянках, селяни часто і формують ціни на ринку.

У свою чергу, експерт Тетяна Гетьман зазначила, що фермери зараз відпускають картоплю приблизно за такою ж ціною, що і рік тому, - 2-3 грн / кг.

«Але якщо порівнювати середню ціну за останні п'ять років, то зараз вона вище приблизно на 20%. Наприклад, на 15 серпня середня ціна за останню п'ятирічку становила 2 грн/кг. Але ціна ще може знизитися в пік сезону, в кінці літа-початку осені. В урожайні роки ціни зазвичай падають весь вересень», - розповіла вона.

На оптових ринках зараз середня вартість картоплі складає 3,2 грн/кілограм. А ще тиждень тому на ринку «Столичний» (Київ) середній показник становив 3,6 грн/кілограм. У роздрібних мережах картоплю можна купити по 4,5-6,3 грн/кг. На ринках Києва товар хорошої якості відпускають по 8-10 грн/кілограм.






Друкувати