Українцям доведеться платити за польську робочу візу
Польська влада ухвалила рішення ввести плату за процедуру оформлення робочих віз для громадян України. Також планується створити детальний список іноземців, які знаходяться в країні.


Як повідомляється, в рамках імміграційної реформи уряду Польщі, плата за отримання візи буде введена для робітників з України, Білорусі, Росії, Грузії, Молдови та Вірменії.

З 1 січня 2023 року кожна заява буде коштувати 30 злотих, приблизно $ 7. І хоча створюється враження, що це невелика сума, але для фірм, які в рік приваблюють кілька сотень працівників це може виявитися багато.

Однією з основних цілей реформи є створення ефективної системи контролю працівників зі сходу, які прибувають до Польщі. Легальність працевлаштування повинні перевіряти Прикордонна служба, Державна інспекція праці і Заклад соціальних страхувань.

Експерти вказують на можливість виникнення проблем через бюрократію.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Польщі також створюють Профспілку українських працівників з офісом у Варшаві. Крім цього, з 2017 року в Польщі відбулися зміни правил працевлаштування громадян України. Замість заяв роботодавців про намір взяти на роботу іноземця, тепер українцям необхідно отримати дозвіл територіальних бюро праці.

За матеріалами: UBR






Друкувати
Найбільш популярні матеріали