Український прорив: Київ грає на випередженняПодії останніх днів підтвердили: світова спільнота готова до співпраці з Україною по всіх напрямках. Візити в інтервалі декількох днів в українську столицю Генерального секретаря ООН Антоніо Гутерреша, державного секретаря США Рекса Тіллерсона та генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга продемонстрували світу та Кремлю, що Україна поступово стає центром тяжіння у світовій геополітиці.

Все це відбувається по гарячих слідах самміту G20. Послідовність української влади стосовно незворотності демократичних перетворень, імплементації європейських цінностей та входження у європейську архітектоніку безпеки знайшла підтримку як в провідних країн світу, так і в наднаціональних інституціях.

Україні пообіцяли підтримку у проведенні економічних реформ та реалізації гуманітарних програм. В останні тижні українська влада демонструє світу безкомпромісну боротьбу з корупцією у вищих ешелонах влади (підтвердженням чого стали засідання Регламентного комітету Верховної Ради України стосовно позбавлення депутатської недоторканості депутатів, замішаних в корупційних схемах).

Якщо Київ й надалі зберігатиме позитивну динаміку в напрямі просування до кращих іноземних практик суспільного розвитку, то інституціональне та інвестиційне сприяння розвитку України зі сторони основних глобальних гравців не забариться.

Український журнал «Економіст»






Друкувати
Найбільш популярні матеріали