У Львові започаткували освітній бізнес-проект для учасників АТО
Днями у Львові відбулася презентація курсів «Основи підприємницької діяльності» для ветеранів - учасників антитерористичної операції. Цей пілотний проект було започатковано міжнародною консалтинговою компанією «Novar» за підтримки Благодійного товариства «Мій тато захищає Україну», Асоціації сприяння Євроатлантичній інтеграції України «Наш вибір», Львівської академії Start_IT та компанії IT-Kitchen.


За словами співорганізатора означеного проекту, представника міжнародного благодійного фонду «Жертвам війни в Україні» Олександра Гавріша ідея народилася в бесідах із діючими та демобілізованими військовими після повернення їх додому. Адже багатьом з них нині важко інтегруватися у мирне життя в сучасних економічних умовах. З часом ідея трансформувалася в ідею й у конкретну форму – курси підприємницької діяльності. Відтак однодумці розробили відповідне документальне обґрунтування, написали програму навчання, для чого запросили спеціалістів зі сфери бізнес-консалтингу зі Львова, Києва та Варшави.
У Львові започаткували освітній бізнес-проект для учасників АТО

Заняття триватимуть місяць і відбуватимуться вечорами, два-три рази на тиждень. А до першої групи, яка нині вже розпочала навчання, було відібрано 15 слухачів з числа учасників АТО та їхніх дружин. Організатори сподіваються, що набуті знання дозволять випускникам в подальшому створити свої підприємства та навіть власні компанії. Окрім того спілкування в новому для себе середовищі стане для них ще однією позитивною ланкою у суспільній інтеграції та в контексті психологічної реабілітації.

А як зазначив один з бізнес-тренерів Олег Шаргородський (агенція «YellowWeb&Marketing», «Accelerator Business School»): - Військові, на мій погляд, мають суттєві перспективи у бізнесі. Адже за роки служби вони набувають дуже хороших і цінних якостей, які «на вагу золота» у підприємницькій діяльності – це цілеспрямованість, організованість, добрі управлінські навички, самодисципліна тощо. Загалом вважаю, що армія – це одна з найкращих шкіл управління. Відтак переконаний в тому, що в наших слухачів усе вийде, адже для цього мають все – бажання до опанування нових знань, професійних тренерів і добру матеріальну базу.

Ігор Галущак
Львів






Друкувати
Найбільш популярні матеріали