Євросоюз візьме під контроль криптовалюти
Європейський Союз і Європейська комісія закликала фінансових регуляторів прописати правила обігу біткоін.


В Європейській комісії прийняли рішення про необхідність коригування фінансові правила, що діють на території ЄС. Це необхідно для захисту від нестабільних котирувань криптовалют. Причиною для цього стало різке подорожчання цифрових грошей з $ 10 000 до $ 20 000, а потім їх настільки ж стрімке падіння.

Менше ніж за рік біткоін подорожчав у 20 разів, а потім його ціна впала вдвічі. У Європі кажуть, що біткоін і криптовалюта в цілому вимагають підвищеної уваги. Зокрема європейські фінансові регулятори повинні терміново змінити правила.

Керівництво Європейської комісії також закликає фінансові регулятори працювати в даному напрямку і далі, щоб проаналізувати, оцінити і відкоригувати застосування регуляторної бази на практиці. Зокрема планується оцінювати ризики втрат і мінімізувати їх.

Рішення Європейської комісії стало результатом здешевлення курсу біткоін на 15% через чутки про злом біржі Південної Кореї хакерами. Також В ЄС вже виробили механізм протидії відмиванню грошей через криптовалюти.

За матеріалами: UBR






Друкувати
Найбільш популярні матеріали