Економіка Німеччини відновлюєтьсяВВП Німеччини зріс у 2-му кварталі 2013 року на 0,7% порівняно з попереднім кварталом, свідчать остаточні дані Федерального статистичного агентства ФРН (Destatis).

Аналітики, опитані Bloomberg, прогнозували зростання німецької економіки на рівні 0,6%.

У річному вираженні ВВП країни збільшився в минулому кварталі на 0,5% в річному вираженні при очікуваному підвищенні на 0,2%.

У 1-му кварталі, згідно з переглянутими даними, німецький ВВП не змінився і знизився на 0,3% в річному вираженні. Раніше повідомлялося про підвищення першого показника на 0,1% і зниженні другого на 0,2%.

Зростання німецького ВВП у другому кварталі був значною мірою обумовлено високим внутрішнім попитом, свідчать дані Destatis.

Як споживчі, так і державні витрати, збільшилися в 2-му кварталі порівняно з 1-м, а інвестиційна активність різко зросла.

Темпи зростання експорту з ФРН перевищили збільшення імпорту, наголошується в повідомленні Destatis. Більш детальний звіт про ВВП буде опублікований 23 серпня.

Сьогодні також будуть оприлюднені попередні дані про ВВП єврозони за 2-й квартал 2013 року. За оцінками експертів, опитаних Bloomberg, ВВП регіону виріс у квітні-червні на 0,2%.






Друкувати